Menstruatie klachten zijn niet "normaal"

Veel vrouwen denken dat het er gewoon bij hoort, pijn of andere ongemakken tijdens de menstruatie. Met acupunctuur alleen al kunnen we gelukkig veel klachten oplossen of in elk geval sterk verminderen.
Door het balanceren van de hormoonhuishouding, het reguleren van de ovulatie en het verbeteren van de bloed-doorstroom in bekken en borsten, kunnen wij je helpen met bijvoorbeeld menstruatiepijn, PMS, ovulatiepijn, endometriose, amenorrhoe, te hevige bloedingen, etc.

Klachten en je menstruatiecyclus

In mijn praktijk help ik veel vrouwen die problemen hebben met hun menstruatiecyclus. Denk aan heftige buikpijn, een kort lontje hebben, sombere gevoelens rond de menstruatie, lusteloosheid / vermoeidheid en een onregelmatige cyclus. En dan zijn er nog symptomen die pas ter sprake komen als ik ernaar vraag, zoals het voelen van je eisprong, spotting, menstruatiebloed met klonters, een sterke geur van het bloed, veel bloeden of juist heel weinig. Je raakt snel gewend aan zulke symptomen, maar ze wijzen allemaal mogelijk op een disbalans. Neem je klachten altijd serieus. Pijn en andere problemen rond je menstruatie zijn niet ‘normaal’ dus weet; het kan anders!


Gezonde cyclus

Hoe ziet een goed stromende menstruatiecyclus er eigenlijk uit? Iedereen is verschillend, maar er is zeker een gezond gemiddelde als uitgangspunt:


  • Een gezonde, gemiddelde menstruatiecyclus duurt tussen de 26 en 30 dagen.
  • Een gezonde menstruatieperiode duurt tussen de 3 en 7 dagen.
  • Per cyclus verlies je gemiddeld 60ml bloed. Iets minder (50ml) of meer (max 100ml) is goed. Een normale tampon of maandverband kan 4 ml absorberen, een grote tampon 8ml. Maxi maanverband gemiddeld 10ml.
  • Het bloed is aan het begin helder rood en wordt donkerder gedurende de dagen. De eerste 2 à 3 dagen/nachten is het bloedverlies het meest.