In de praktijk maak ik naast acupunctuur ook gebruik van de Rapid Release Pro3. Vaak wanneer er nek- en schouderklachten zijn. Na de behandeling voelt het allemaal ontspannen en losser alsof je een grotere maat jas hebt aangetrokken, iedereen vindt het heerlijk!

De Rapid Release is gemaakt om gerichte high-speed vibratie therapie te kunnen toepassen. Dit maakt het mogelijk om een breed scala aan fysieke klachten efficiënt te behandelen: klachten in zowel banden, spieren, pezen als huid, circulatieklachten, littekenweefsel, bindweefsel, het toepassingsgebied is groot.

De Rapid Release werkt op een frequentie die 3 tot 5 maal hoger is dan die van iedere concurrent. De hoge frequentie en lage amplitude zorgen ervoor dat het zowel comfortabel als effectief is voor gebruik over het hele lichaam en dus niet alleen op de grotere spiergroepen. Rapid Release is het enige gerichte hoge snelheid trilapparaat ter wereld.

De werking berust op het principe van resonantie. Ieder massa-veer systeem (het lichaam is een massa-veer systeem) bezit een “eigen frequentie”. Als een trilling van buitenaf wordt opgelegd, in dit geval door de RRT pro3, zal een massaveersysteem mee gaan trillen. Gebeurt dit met een frequentie die gelijk is aan de ‘eigen frequentie” van het massa veersysteem, dan zal er veel kinetische energie worden vrijgemaakt. De amplitude van de trilling wordt optimaal en zal adhesies (verklevingen) doen verweken. Vergelijk dit met een operazanger(es) die een toon zing met een frequentie die gelijk is aan de frequentie van een glas. De glasmoleculen zullen zo hard gaan bewegen dat het glas knapt.